Renovatie museum Flehite in Amersfoort valt duurder uit

AMERSFOORT - De gemeente Amersfoort trekt ruim een half miljoen euro extra uit voor de renovatie van museum Flehite. De klus valt door onvoorziene omstandigheden duurder uit dan verwacht, blijkt uit een raadsbrief.
Tot de renovatie is in 2013 besloten. Toen is geen rekening gehouden met duurzaamheidsmaatregelen zoals dakisolatie, maar het college van b&w vindt de tijd daar nu toch rijp voor. Verder is het pand er slechter aan toe dan gedacht werd. De technische conditie gaat volgens het college ''met de maand achteruit.''
Wat de gemeente ook niet heeft zien aankomen is dat het museum tijdens de renovatie niet open kan blijven. Ook moet 34.000 euro compensatie aan het museum worden betaald omdat de renovatie wordt uitgevoerd tijdens de tentoonstelling Wendingen. Flehite had gevraagd om dat niet te doen, omdat die expositie veel geld in het laatje brengt, maar om planningsredenen kan het niet anders.
De renovatie vloeit voort uit de slechte gesteldheid van de kademuren in Amersfoort. Die heeft geleid tot verzakking van het pand. De klus begint in mei.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.