Inwoners Vianen zijn sluipverkeer over Bentz-Berg helemaal zat

VIANEN - Inwoners van Vianen klagen over sluipverkeer. Automobilisten die vanaf de A2 willen doorsteken naar de A27, gebruiken de Bentz-Berg, de weg langs Vianen-West, massaal als sluiproute. Inwoners willen dat de gemeente eindelijk eens ingrijpt.
De problemen spelen al jaren. De gemeente Vianen wilde het sluipverkeer verhinderen door een roadblock te plaatsen op de grens met Lexmond, maar inmiddels is die weer uitgeschakeld. Wanneer de blokken omhoog stonden, liep het verkeer op andere plaatsen vast.

NIET GEHOORD

Hoe vaak de bewoners ook vragen om een oplossing, ze worden door de gemeente naar eigen zeggen niet gehoord. "Het loopt bij iedereen behoorlijk op, sinds gisteravond heb ik ruim zeventig reacties gehad over de Bentz-Berg", zegt Chantal de Korte, die een petitie wil starten om de gemeente te dwingen de weg aan te pakken.
"De gemeente wist ook niet eens dat de weg van hun is. Zij zeiden dat de weg onder verantwoordelijkheid valt van de provincie. Die heb ik vervolgens gemaild en die zeggen het tegenovergestelde."
Het liefst ziet Chantal dat al het sluipverkeer verdwijnt. "Dat zou het allerbeste zijn, maar als dat geen optie is, zorg dan dat bewoners beter de wijk in en uit kunnen en dat fietsers en voetgangers veiliger kunnen oversteken."

HULP

In een reactie laat wethouder André Landwehr weten dat hij niet veel kan doen aan de verkeerssituatie. "Ik heb in de raad gezegd dat ik dit niet alleen kan oplossen. Ik heb Rijkswaterstaat, de provincie en het Waterschap daarbij nodig."

"Bewoners worden door gemeente niet gehoord over verkeersproblemen Vianen"