Zaak-Savannah uitgesteld, verdachte wordt langer geobserveerd

UTRECHT/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De zaak tegen de 17-jarige Angelo S. uit den Bosch in de zaak-Savannah loopt vertraging op. Er is meer tijd nodig om de verdachte te observeren. Ook worden er extra getuigen opgeroepen in de zaak. Wie dat zijn, is niet bekendgemaakt.
S. verdachte moest zich vandaag opnieuw melden in de rechtbank. Hij staat terecht voor de moord op Savannah Dekker uit Bunschoten. Tijdens de regiezitting werd besproken hoe het onderzoek naar de dood van het meisje verloopt. Details daarover zijn niet bekendgemaakt omdat de zaak achter gesloten deuren is.

MOORD

De jongen zou Savannah vorig jaar juni
hebben gebracht. Het 14-jarig meisje werd na drie dagen gevonden in een sloot in haar woonplaats.
Diezelfde nacht werd S. van zijn bed gelicht. De jongen zit sindsdien in de gevangenis in afwachting van de inhoudelijke behandeling van zijn proces. In eerste instantie werd hem doodslag ten laste gelegd. Het OM verzwaarde die aanklacht tegen hem op basis van nieuw internetbewijs. Wat er precies aan bewijs is gevonden, wilde het OM eerder niet kwijt.
Omdat Angelo S. minderjarig is, worden de zittingen achter gesloten deuren gehouden. Op 3 april is er opnieuw een pro-formazitting, dan worden ook extra getuigen gehoord. Wie dat zijn, is niet bekendgemaakt.