Vlees van barbecue voor Utrechtse slagerij gestolen: "Voor vijf kilo pulled pork"

UTRECHT - "Het is aan de ene kant wel komisch, maar het is te natuurlijk te gek voor woorden", dat zegt slager Peter-Paul van Bentum van Slagerij de Molen in Utrecht. Vanochtend werd van de barbecue voor zijn zaak vijf kilo vlees voor de pulled pork gestolen.
"Ik had om 06.45 uur de barbecue aangestoken, gewoon voor m'n winkel, want het moet lang liggen. En ik kom rond 07.30 uur weer even kijken - doe de barbecue open - en het vlees is weg", aldus Van Bentum.
"Toen ben ik nog een rondje gaan lopen om de dader te zoeken", vertelde de slager. "Ik dacht, misschien lukt dat nog wel, want er kwam veel rook van de barbecue. Diegene die het eruit heeft gehaald moet wel erg naar rook ruiken!"
Van Bentum weet niet wat de dief met het vlees zou moeten: "Het had lang in de marinade gestaan, maar het moest nog acht uur op de barbecue. Het moest nog helemaal gaar worden, het vlees was nu echt nog niet lekker om te eten."
Het gaat om vijf kilo vlees, die volgens de slager zeker 125 euro waard was. "Ik heb zoiets nog nooit eerder meegemaakt. Nu gaat er een slotje op de barbecue!"

Vlees van barbecue voor Utrechtse slagerij gestolen