Plofkraak Wijk bij Duurstede: winkelpand ontzet en waarschuwingsschot gelost

De supermarkt in Wijk bij Duurstede.
De supermarkt in Wijk bij Duurstede. © Koen Laureij
WIJK BIJ DUURSTEDE - Bij een pinautomaat in Wijk bij Duurstede is zaterdagochtend een plofkraak gepleegd. Het parkeerterrein en het winkelcentrum blijven voorlopig dicht vanwege het rechercheonderzoek. Ook wordt nog onderzocht hoe het staat met de stabiliteit van het pand.
De plofkraak deed zich voor rond 05.45 uur op een pinautomaat aan de gevel van een Jumbo-supermarkt. ,,Het was een flinke klap, wat ervoor heeft gezorgd dat het pand een beetje ontzet is. Er wordt gekeken of het pand gestut kan worden, zonder dat eventuele sporen van de kraak verloren gaan", aldus de Veiligheidsregio Utrecht.

SCHOTEN

Na de plofkraak zijn twee personen op een bromfiets weggereden. De gealarmeerde politie heeft daarbij een waarschuwingsschot gelost, maar het duo is gevlucht.
De omgeving van de pinautomaat werd na de plofkraak urenlang afgezet. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van explosieven werd aan omwonenden gevraagd ramen en deuren open te zetten en binnen te blijven. Rond 09.30 uur werd duidelijk dat het explosiegevaar geweken was.

JUMBO

De supermarkt is niet opengegaan en blijft waarschijnlijk de rest van de dag dicht, zegt een woordvoerder van de betreffende Jumbo-vestiging.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.