Problemen rondom bouw Waterliniemuseum kosten provincie nog een ton

BUNNIK - De provincie Utrecht moet nog een bedrag van 110.000 euro betalen aan bouwbedrijf Heijmans. Dat heeft dat de Raad van Arbitrage voor de Bouw bepaald, zo schrijft de provincie in een persverklaring. Heijmans had de zaak aangespannen, omdat er onenigheid met de provincie was ontstaan over de bouw van het Waterliniemuseum.
Het museum in Bunnik werd in opdracht van de provincie door Heijmans gebouwd en ging twee jaar geleden open. Kort na de opening ontstonden er forse lekkages in het dak waardoor het museum een paar dagen moest sluiten. De provincie nam daarop een andere aannemer in de arm om de problemen op te lossen.
Heijmans eiste 2,5 miljoen euro van de provincie, omdat de bouw uiteindelijk langer duurde dan was afgesproken en het ontwerp van het museum aangepast was. De provincie eiste daarop 1,3 miljoen euro voor onder andere de herstelkosten voor de schade van de lekkage van het dak.
De Raad van Arbritage heeft de claims bestudeerd en de uitspraak leidt er uiteindelijk toe dat de provincie nog ruim een ton moet betalen aan Heijmans.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.