Dolf Jansen bakkeleit met gemeente over parkeerboete voor band van Tim Knol

Een van de twee fout geparkeerde voertuigen.
Een van de twee fout geparkeerde voertuigen. © Gemeente Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft de band van zanger Tim Knol beboet, omdat die een auto op een verkeerde plek had gezet. De muzikanten waren in de stad vanwege een optreden in het radioprogramma 'Spijkers met Koppen', dat in Florin Utrecht wordt opgenomen. Maar radiopresentator Dolf Jansen was het niet eens met de boete en liet dat duidelijk weten via Twitter.
"We maken al bijna 30 jaar een radioprogramma hier. Kunt u 'handhaving' vragen geen bekeuringen uit te schrijven als de band z'n spullen uitlaadt? Voelt nogal ongastvrij en vijandig namelijk", liet Jansen weten aan de gemeente Utrecht.

BLINDEGELEIDENSTROOK

Maar volgens de gemeente lag het allemaal net wat anders. "We handhaven al bijna 30 jaar op verkeerd geparkeerde auto's, zeker als ze mindervaliden hinderen. En ook nu waren we best wel 'Sweet Caroline'. Één auto kreeg een waarschuwing, omdat de achterzijde geparkeerd was op een blindegeleidenstrook."
Maar een andere wagen van de bandleden kreeg wel een boete. "De tweede auto (niet van @timknol, wel goede muziek trouwens!) stond te knipperen op de stoep, maar was verlaten. Dan zijn we minder sweet", besloot de gemeente via Twitter.

HETZELFDE PROBLEEM

Volgens Jansen levert het parkeren al langer problemen op. "Bands hebben al jaren elke keer hetzelfde probleem met uitladen. Daar lijkt weinig (geen enkel) begrip voor. Er wordt door ons weer contact met jullie opgenomen om het op te lossen", laat hij de gemeente weten.