Deze week in het nieuws: moordzaak Koen Everink en de rattenvanger van Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - De uitspraak in de zaak Koen Everink, een flatbrand in Amersfoort en de rattenvanger van Utrecht. Dat zijn de meest gelezen verhalen bij RTV Utrecht deze week. De 18 jaar celstraf voor Mark de J. werd daarbij veruit het meest bekeken.
18 jaar celstraf voor Mark de J.
De rechtbank in Utrecht oordeelde dinsdag dat voormalig tenniscoach Mark de J. schuldig is aan de dood van zakenman Koen Everink. De J. krijgt achttien jaar cel. Volgens de rechter is er voldoende bewijs dat de 30-jarige Rotterdammer schuldig is aan moord.
Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. Hij was door tientallen messteken om het leven gekomen. De J. was de fatale avond bij Everink thuis. Volgens de rechter had hij een vooropgezet plan Koen Everink te vermoorden.
Dode bij flatbrand in Amersfoort
Bij een brand in Amersfoort is donderdag een dode gevonden. De brandweer rukte die middag rond 13.15 uur uit naar een flat aan de Lage Boog in de wijk Nieuwland. Toen brandweerlieden op de bovenste verdieping een raam insloegen kwamen daar grote rookwolken naar buiten. Binnen in de flat werd een dode gevonden.
Het is nog altijd niet bekend of het gaat om een man of een vrouw. Onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is gebeurd in de Amersfoortse flat. Volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf.
Op pad met de rattenvanger van Utrecht
Een stuk vrolijker was het verhaal van Ferry van der Werf, rattenvanger van beroep. Ferry nam ons donderdag mee de polder in tussen Breukelen en Maarssen om daar te jagen op muskusratten. Dat is nodig, want de beestjes kunnen veel schade aanrichten aan bijvoorbeeld dijken en ze planten zich voort als konijnen.
Ferry en zijn collega's doen hun werk blijkbaar goed, want de populatie is flink teruggelopen en soms is het even zoeken naar de eerste rat. Maar Ferry deert het allemaal niet, hij blijft naar eigen zeggen elke keer weer genieten van zijn werk: "Je moet er wel echt een buitenmens voor zijn en respect hebben voor de natuur, ook voor de ratten. Maar ik kan het iedereen aanraden, het is het mooiste vak wat er is.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.