Reportage over SRV-wagen Groenekan inzending Zilveren Camera

GROENEKAN/UTRECHT - Een fotoserie over de SRV-wagen van Groenekan is genomineerd voor de Zilveren Camera. Fotograaf Fleur Wiersma uit Utrecht hoort zaterdag of ze de prestigieuze prijs mee naar huis mag nemen.
Wiersma reed afgelopen najaar acht keer mee met SRV-man Erik van Haaren. "Hij is heel leuk, heel sociaal", zegt ze. "Hij kletst met iedereen, heel makkelijk. Hij doet het werk al meer dan dertig jaar en kon goed uitleggen met welke klanten ik te maken kreeg. Dat maakte het makkelijker voor mij, want hij brengt ook de boodschappen binnen bij mensen en gaf dan vooraf aan wat ik dan kon verwachten."

RIJDENDE WINKEL

Als fotograaf legde Wiersma vast wat er in de rijdende winkel van Van Haren gebeurt. SRV-wagens zijn bijna uit het straatbeeld verdwenen en volgens Wiersma groeit er nu een generatie op die het fenomeen niet meer kent. "Ik vertelde een meisje van veertien laatst waar ik mee bezig was en die dacht: De SRV-man, daar heb ik nooit van gehoord. Dat is een soort generatiekloof aan het worden. Mensen van mijn leeftijd of ouder kennen het nog wel."
Zelf kent Wiersma de SRV-wagen nog uit haar jeugd. "Als kind was ik vaak op vakantie bij mijn oma en als de SRV-man langskwam mocht ik wat lekkers uitkiezen in de wagen. Ik heb daar dus hele gezellige, leuke herinneringen aan."

UVANDAAG

Na de ritjes met Van Haren gaat de SRV-man op zijn beurt met fotograaf Wiersma mee. Hij vergezelt haar zaterdag bij de uitreiking van de Zilveren Camera. Vanavond zijn ze ook samen te gast in UVandaag, het tv-nieuws van RTV Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.