'Natuurlijke' dief actief: meer biologisch vlees gestolen

UTRECHT - Bij meerdere natuurvoedingswinkels en biologische slagerijen in de stad Utrecht is de afgelopen tijd biologisch vlees gestolen. Dat blijkt uit een rondgang van RTV Utrecht.
Aanleiding van de rondgang is de diefstal bij Slagerij de Molen aan de Adelaarstraat. Daar werd vrijdag van de barbecue voor de zaak vijf kilo vlees voor de pulled pork gestolen. "Het is aan de ene kant wel komisch", zei slager Peter-Paul van Bentum toen nog.
Nu blijkt dat biologisch vlees wel vaker doelwit van dieven is; ook bij de Natuurvoedingswinkel aan de Nachtegaalstraat en bij twee vestigingen van Ekoplaza werd biologisch vlees gestolen. Het gaat om de winkels aan de Twijnstraat en de Zadelstraat. Bij Ekoplaza hebben ze al maanden last van vleesdieven.

MAKKELIJKE PROOI

Volgens slager Peter-Paul van Bentum hebben dieven een makkelijke prooi gekozen: "Ik denk dat bij de natuurvoedingswinkels toch een wat ander publiek komt en dat daar gewoon van oudsher nog wat eerlijker gewinkeld wordt. Daar is de verwachting van diefstal gewoon minder."
Daarom is het volgens hem wel tijd om minder naïef te worden. Eerst wilde hij ook geen aangifte doen, maar het lachen is hem vergaan nu hij weet dat het ook bij anderen gebeurt: "We proberen wel echt de dieven te pakken. We hebben ze ook op beelden gezien, dus we willen wel echt dat hier een einde aan komt."
Biologische slagerij Gerrit Takke aan de Biltstraat heeft er nog niet mee te maken gehad. "Gelukkig maar", zegt Takke. "Wij hebben alles in de bediening dus dat maakt wel uit denk ik. We moeten de klant helpen, niemand kan het vlees zomaar pakken. Het is ook heel persoonlijk onze bediening. Of die boeven zijn natuurlijk zo gewiekst geweest dat ik ze gemist heb."
De politie heeft geen exacte cijfers van het aantal diefstallen van biologisch vlees. Volgens een woordvoerder wordt de diefstal niet als zodanig geregisteerd en is het daarom niet precies te achterhalen. Ook de Koninklijke Nederlandse Slager herkent deze problemen - landelijk gezien - niet.

Dieven stelen biologisch vlees

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.