VVD Soest geschokt over bomenkap

© RTV Utrecht
SOEST - De VVD in Soest heeft raadsvragen gesteld over een gekapt stuk bosgebied. De partij ontdekte dat er een kaalslag heeft plaatsgevonden aan de Wieksloterweg Oostzijde.
De bomen op een stuk grond ter grote van twee voetbalvelden zijn allemaal omgezaagd. "Een open vlakte resteert", legt Liesa van Aalst uit namens de VVD. De partij vraagt zich af waarom dit gebeurt en of hier wel een vergunning voor is.
De lokale partij legt een verband met de plannen voor een natuurbegraafplaats in het dorp. Op de plek van de gekapte bomen wil de eigenaar van het bos graag een natuurbegraafplaats aanleggen.
ASVELD
"In de buurt gaan geruchten dat de bomen zijn gekapt ter voorbereiding op een asveld", vertelt Van Aalst. Over de plannen voor de begraafplaats is veel ophef in het dorp. De besluitvorming voor de aanleg is op dit moment uitgesteld omdat er een dassenburcht is aangetroffen in het gebied.
Ook vandaag waren de kapwerkzaamheden nog in volle gang. De VVD wil van het college weten of er actie zal worden ondernomen om de werkzaamheden stil te leggen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.