VVD pleit voor camera's na plofkraak Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE - De gemeente Wijk bij Duurstede had al lang extra cameratoezicht moeten hebben. Dat vindt de lokale VVD. Volgens de partij had had de verwoestende plofkraak van afgelopen weekend in winkelcentrum De Heul dan misschien voorkomen kunnen worden.
Volgens fractievoorzitter Ed Speijer is het "de zoveelste plofkraak naast series van woninginbraken en autokraken in de afgelopen jaren". De VVD vindt dat het gemeentebestuur veel te weinig haast maakt met cameratoezicht. Er wordt wel over gesproken in de lokale politiek, maar het gaat volgens Speijer niet snel genoeg.
De plofkrakers sloegen afgelopen weekend toe in het winkelcentrum. De dieven gebruikten explosieven, waardoor er zelfs even instortingsgevaar was. De Jumbo-supermarkt en drankwinkel Mitra zijn voorlopig dicht. De daders zijn gevlucht en nog niet gepakt.

KENTEKENS

Raadslid Speijer wijst naar enkele Brabantse gemeentes die kentekens kunnen registreren. Als een auto met een valse kentekenplaat de gemeente binnenrijdt, wordt de politie al gealarmeerd. Op die manier zou een plofkraak voorkomen kunnen worden.

VLUCHTROUTES

Ook denkt de VVD dat bewakingscamera's kunnen helpen bij de opsporing van de plofkrakers. "Wij hebben maar weinig ontsnappingsroutes. De provinciale weg naar Bunnik en eventueel de provinciale weg naar Doorn. Verder komt je niet weg uit Wijk bij Duurstede. Als je daar camera's neerzet kan je dingen vastleggen."
"De VVD is van mening dat veiligheid bij het college een veel te lage prioriteit heeft", zegt Speijer. "Dit soort zware criminaliteit heeft grote impact en tast het veiligheidsgevoel van de inwoners van Wijk bij Duurstede ernstig aan."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.