Plofkraak-Jumbo Wijk bij Duurstede wil over maand weer open

© Winkeliersvereniging De Heul
WIJK BIJ DUURSTEDE - Supermarkteigenaar Theo van Beek hoopt dat zijn Jumbo over drie à vier weken weer open kan. Afgelopen weekend was zijn zaak slachtoffer van een plofkraak, waardoor de hele voorgevel eruit is geslagen.
Pas als honderd procent zeker is dat er geen instortingsgevaar meer is, mogen klanten weer naar binnen. "De heren constructeurs moeten dat nu checken", zegt Van Beek.
Gisteren schatte de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Heul nog dat het zo'n zeven weken zou duren voordat alle schade hersteld zou zijn. Ook slijterij Mitra is dicht als gevolg van de plofkraak.

VOEDSELBANK

Van Beek heeft geprobeerd zoveel mogelijk eten dat in de winkel ligt te slijten aan sociale instellingen, zoals de voedselbank. "Die komen vanmiddag de boel halen. Even afstoffen en dan kunnen ze het gewoon uitdelen. Fijn dat niet al onze producten de verbrandingsoven in gaan."

IMPACT GIGANTISCH

Nog altijd is Van Beek niet helemaal bekomen van de enorme klap van afgelopen weekend. "De impact is gigantisch. Zelfs helemaal achterin de winkel zijn de ruiten van de koelcellen eruit gevlogen door de luchtdruk."
De daders van de plofkraak zijn nog niet gepakt. De lokale VVD pleit voor extra bewakingscamera's om zulke criminaliteit te bestrijden. Door kentekenchecks zou de politie dieven preventief kunnen pakken en er moeten camera's langs vluchtroutes geplaatst worden, vindt de partij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.