RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

CDA Baarn: Bouwvallige smederij Lage Vuursche moet plat

LAGE VUURSCHE -

De vervallen smederij in Lage Vuursche heeft opnieuw tot politieke vragen geleid. Coalitiepartij CDA wil onder meer weten of het klopt dat buren van de bouwval schade hebben opgelopen van het werk aan de voormalige smederij en of het echt nodig is om de restanten van het rijksmonument nog te sparen.

De smederij heeft tien jaar leeggestaan en is inmiddels veranderd in een ruÔne. Vorig jaar kreeg de gemeente de eigenaar eindelijk zover dat het monument gerenoveerd werd. Sindsdien klagen omwonenden over overlast en schade door de bouwwerkzaamheden.

Gisteren nog werd besloten om voor de veiligheid van de bouwvakkers de achtermuur te slopen. Het CDA vraagt zich nu hardop af of het niet beter is om de hele smederij plat te gooien en er een nieuw gebouw op te zetten. Over die vraag heeft de gemeenteraad eerder jarenlang gedebatteerd. Voor de christendemocraten is de maat vol. Het overeind houden van de restanten vertraagt en bemoeilijkt de nieuwbouw extreem, schrijft de partij.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -