Grote brand in jachthaven IJsselstein onder controle, booteigenaren in spanning

IJSSELSTEIN - In de IJsselsteinse jachthaven Marnemoende is vanmiddag brand uitgebroken. Rond half vier was het vuur onder controle. Twee van de vier botenloodsen zijn afgebrand. Eigenaren van de vaartuigen wachten in spanning af. Het is nog onduidelijk hoeveel boten er verloren zijn gegaan.
"In eerste instantie wisten we niet of er nog iemand binnen was, maar inmiddels weten we zeker dat dit niet het geval is", zegt Patricia van Tricht van de Veiligheidsregio Utrecht. Er zijn wel drie mensen nagekeken door ambulancepersoneel. "Zij hadden rook ingeademd. Verder zijn er geen gewonden."

ROOKPLUIMEN

Rookpluimen waren vanmiddag tot in de wijde omtrek te zien. Volgens getuigen hing er ook een sterke geur van plastic. "Rook is altijd schadelijk, maar er is geen asbest vrijgekomen", zegt Van Tricht. "Gelukkig zijn er ook niet heel veel huizen in de omgeving, dus dat scheelt. In een later stadium wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand." De Noord IJsseldijk is door de brand in beide richtingen afgesloten.

BOOTEIGENAREN

Verschillende booteigenaren zijn ter plaatse. "Ik weet niet of die van mij er nog is. Ik sta te beven. Je staat machteloos en moet afwachten", zei een van hen vanmiddag tegen RTV Utrecht-verslaggever Jiri Glaap.
Volg ons live-verslag op YouTube of Facebook.

Interview met de Veiligheidsregio Utrecht (14.30 uur)
Grote brand in jachthaven IJsselstein
Ruwe beelden van de brand in IJsselstein
Dronebeelden van de brand in IJsselstein

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.