'Bart C. heeft seksueel masochistische stoornis'

DE BILT/UTRECHT - De seksuele driften van misbruikverdachte Bart C. waren vandaag onderwerp van gesprek in de Utrechtse rechtbank. Deskundigen zeggen dat hij een 'seksueel masochistische stoornis' heeft.
Zijn advocaat bestrijdt dat en vroeg om extra aanvullend onderzoek van een seksuoloog. Maar dat verzoek heeft de rechter afgewezen.

PARTOU

C. (27) heeft ontucht gepleegd bij zeven meisjes toen hij werkte bij kinderopvang Partou in De Bilt. Aan een achtste meisje liet hij zijn geslachtsdeel zien. Volgens zijn advocaat Chris Hesen ziet C. de ernst van zijn misdaden in en is hij schuldbewust.
Hesen zei verder dat zijn cliënt geen (pedoseksuele) stoornis heeft, maar dat het misbruik het gevolg was van een "zeer specifieke samenloop van omstandigheden".

CURIEUZE SEKSUELE VOORKEUR

Onzin, vindt het Openbaar Ministerie. Tijdens de pro-formazitting vandaag benadrukte de aanklager dat C. een 'curieuze seksuele voorkeur' heeft. De Utrechter zou daarom tbs met voorwaarden moeten krijgen. Dat is overigens niet de officiële strafeis.
Die wordt pas bekendgemaakt tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, die 17 april begint. Dan zijn ook de psychiater en de psycholoog aanwezig die C. hebben onderzocht.
Dan zal C. zelf ook aanwezig zijn in de rechtbank. Vandaag was hij er niet bij. Zijn advocaat vertelde aan RTV Utrecht dat hij het zwaar heeft in de gevangenis.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.