In beeld: Ravage na hevige brand in IJsselsteinse jachthaven

IJSSELSTEIN - De schade na de grote brand in IJsselstein is enorm. Gisteren brak er brand uit in drie loodsen en gingen tientallen boten in vlammen op. Twee van de loodsen moeten als verloren worden beschouwd.
"Alleen de stalen constructie is nog over", aldus RTV Utrecht-verslaggever Lisanne Rutgers. "Het is een bizar gezicht, er is echt helemaal niets meer van over. Zelfs de boten herken je amper, alleen die van staal staan nog een beetje overeind. Het lijkt mij dat de schade dik in de miljoenen gaat lopen."

KORTSLUITING

De brand ontstond vermoedelijk bij het installeren van zonnepanelen op de daken van de loodsen. Bij de werkzaamheden zou kortsluiting zijn ontstaan. Drie personen raakten lichtgewond toen zij rook inademden.
De rookpluimen waren in de wijde omtrek te zien. Volgens de brandweer zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Wel rook het sterk naar verbrand plastic. De brandweer is gisteravond laat nog aan het nablussen geweest in IJsselstein. In de buurt van jachthaven Marnemoende waren nog meerdere kleine brandhaarden die gedoofd moesten worden.

SCHADE

Tientallen
zagen hun sloep in vlammen opgaan. Het is nog niet bekend hoe groot de schade exact is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.