Jarige Beatrix poseert met kleinkinderen

LAGE VUURSCHE - Het Koninklijk Huis heeft na een serie portretfoto's van prinses Beatrix woensdag ook beelden verspreid van de prinses met haar kleinkinderen en familie. De foto's bij Kasteel Drakensteyn zijn gedeeld ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Beatrix.
Net als de portretfoto's zijn de beelden door fotograaf Jeroen van der Meyde genomen bij Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche, de plek waar Beatrix sinds 2014 woont. Op twee foto's staat ze met haar acht kleinkinderen op het bruggetje naar de ingang van Drakensteyn. Op een derde foto voor het huis staan ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien en prinses Mabel.
Prinses Beatrix is woensdag tachtig jaar geworden. Ze viert haar verjaardag in besloten kring met familie en vrienden. Zaterdag doet ze dat nog eens over met een groter feest met genodigden in het Paleis op de Dam.
Wie de prinses 'persoonlijk' wil feliciteren kan terecht op de site van het Koninklijk Huis. Op de website is een speciaal felicitatieregister geopend.
Publieke aandacht voor het bereiken van de mijlpaal wenste de prinses niet. Verzoeken om interviews heeft ze weggewuifd. De NOS brengt daarom woensdagavond een programma over de jarige aan de hand van archiefbeelden en gesprekken met schrijver Geert Mak en journaliste Jutta Chorus, die in 2013 een kort geleden heruitgegeven boek over Beatrix uitbracht.
Bij RTV Utrecht staat zowel de radio- als de televisiezender in het teken van de jarige prinses. We hebben leuke gasten, speciale themaprogramma's en een volledig oranje UVandaag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.