OM eist twee tot vijf jaar cel tegen Nieuwegeinse dievenbende

NIEUWEGEIN - Vier leden van een Nieuwegeinse inbrekersbende gaan twee tot vijf jaar de cel in als het aan het Openbaar Ministerie ligt. Twee zussen, een moeder en haar zoon pleegden een hele reeks inbraken in Amersfoort, Zeist, Huis ter Heide en Soest. Maar ze waren ook in Friesland, Groningen en Noord-Holland actief.
Bij de inbraken gebruikten de vier steeds dezelfde methode. Ze belden aan bij seniorenwoningen met een bos bloemen in hun armen. Als er niet werd opengedaan, flipperden ze met een stukje kunststof de deur open. Ook werden er valse sleutels gebruikt. Bij de inbraken werden vooral flinke geldbedragen en sieraden gestolen.

GEPAKT

Uiteindelijk liepen de Nieuwegeiners in augustus 2017 tegen de lamp na de diefstal van een bos bloemen in Bunnik. Ze werden kort daarna door de politie aangehouden in Huis ter Heide en aan de inbraken gelinkt. Ook zijn de vier herkend op bewakingsbeelden.

CELSTRAFFEN

Tegen de 23-jarige hoofdverdachte eist de Officier van Justitie vijf jaar cel, tegen haar 37-jarige zus twee jaar cel (waarvan een half jaar voorwaardelijk) en een werkstraf van 120 uur.
Een 41-jarige Nieuwegeinse, de enige die bekende, hoorde tweeënhalf jaar cel tegen zich eisen. Haar 20-jarige zoon krijgt twee jaar gevangenisstraf als het aan het OM ligt. De rechtbank doet over veertien dagen uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.