Rust weer terug op Utrecht Centraal na grote demonstratie

UTRECHT - Op station Utrecht Centraal is vanavond een demonstratie uit de hand gelopen. Daarom waren de deuren aan de Jaarbeurszijde van het station een tijdje dicht. Volgens de politie ging het om een actie van zo'n zeventig Koerden en kwam het tot een confrontatie vanwege een onverwachte tegendemonstratie van ongeveer veertig Turken.
De Koerden werden in het station gehouden, terwijl de politie de andere groep buiten de deur probeerde te houden. Niemand raakte daarbij gewond, meldt de politie. Uiteindelijk zijn de demonstraties van beide zijden uit eigen beweging beëindigd. De Koerden demonstreerden tegen het Turkse militaire ingrijpen in de Syrische regio Afrin.
De Koerdische demonstranten zijn door de politie in bussen naar rustige locaties vervoerd, meldt de politie. "Vanwaar zij hun terugreis konden beginnen." De gemeente was niet op de hoogte van de demonstratie, maar werd kort voor aanvang door de Turken op de hoogte gesteld.
Een persoon is aangehouden, omdat hij zich niet kon identificeren.

GRIMMIGE SFEER

Op sociale media hadden mensen het over een 'grimmige sfeer' op het station. De politie was in groten getale aanwezig, ook met honden en politie te paard. Volgens verslaggever Roel Breet riepen mensen leuzen door het station.
Een omstander miste door het hele gebeuren de bus, vertelde hij: "Ik kom net van de trein, ik kon de bus niet nemen omdat de ingang werd afgeblokt, maar ik heb gelukkig alle tijd."
Het treinverkeer heeft geen hinder ondervonden, zei een woordvoerder van de NS. Volgens hem konden reizigers wel bij de treinen komen, maar moesten ze omlopen, omdat de deur aan de zijde van de Jaarbeurs dicht was.

Politie maakt einde aan demonstratie Utrecht Centraal

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.