Theater beroofd van portofoons, kabels, gereedschap én vieruurtje

SOEST - Openluchttheater Cabrio in Soest heeft deze week ongenode gasten over de vloer gehad. Inbrekers vernielden de sloten en gingen naar de kantine, kleedkamers en de technische ruimte.
Daar werden portofoons, kabels en gereedschap weggehaald. ''De daders moeten wel erge honger hebben gehad, want ze hebben ook de hele voorraad Cup-a-Soup meegenomen'', schrijft het theater op zijn website.
Het lijkt erop dat de daders in, de nacht van maandag 29 januari op dinsdag 30 januari, alle tijd hebben genomen. Zij hebben namelijk een verlengkabel tussen de connectoren weg kunnen zagen. Volgens de directie van het theater zal het herstel veel tijd kosten.
Vrijwilliger Leo Verver ruimde vandaag de troep op. Samen met een grote groep vrijwilligers verzorgen zij het onderhoud tijdens de winterstop, zodat Cabrio er in het nieuwe seizoen 'weer tegenaan kan'.
Volgens Verver is er voor ruim 2000,- euro aan schade. "Je probeert hier met een groep vrijwilligers iets moois op te bouwen. Het is gewoon ontzettend jammer dat kwajongens dat verpesten."
Het openluchttheater ligt op een afgelegen plek. Toch hoopt Verver dat mensen die iets gezien hebben zich bij de politie melden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.