Willemsen de Koning neemt regiotaxi Utrecht en Maarssen over

PROVINCIE UTRECHT - Vervoersbedrijf Willemsen de Koning gaat de regiotaxiritten in Utrecht en Maarssen verzorgen. Over de huidige aanbesteding aan De Vier Gewesten waren veel klachten. Daarom sprak de provincie eind 2017 met DVG af dat het huidige contract per 1 april afloopt.
Volgens de provincie heeft bij de nieuwe aanbesteding kwaliteit zwaarder gewogen dan de prijs. Daarbij kwam Willemsen de Koning overigens ook als goedkoopste uit de bus. Het bedrijf werk al in andere delen van het land en verzorgt de regiotaxi in onder meer Bunnik, De Bilt, Houten, IJsselstein, Nieuwegein, Vianen, Zeist en het Veenweidegebied aan de westkant van de provincie Utrecht.

GROOT GEBIED

Volgens gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof biedt het veel voordelen voor reizigers dat een groot gebied in en rond de stad van één vervoerder gebruik kunnen maken. Bovendien speelde mee dat Willemsen de Koning een uitgebreid opleidingsprogramma voor de chauffeurs biedt en een deel van de wagens op aardgas wil laten rijden.
Chauffeurs die nu nog voor De Vier Gewesten rijden en het gebied in Utrecht en Maarssen al kennen krijgen een aanbod om volgens de cao-afspraken over te stappen naar Willemsen de Koning. Vaste klanten van de regiotaxi krijgen een brief met meer uitleg over de veranderingen.

TE LAAT

Van DVG wordt gezegd dat taxi's veel te laat of zelfs helemaal niet komen opdagen. Ook zou de werkdruk onder chauffeurs oplopen omdat veel arbeidscontracten niet werden verlengd. Sinds bekend werd dat de gemeenten
niet verder willen met het bedrijf is er veel onrust onder gebruikers en chauffeurs van de regiotaxi daar. Het bedrijf zit de laatste maanden uit en wil niet meer investeren om de klachten op te lossen.
Vakbond FNV gaf eind 2017 aan dat ze de situatie in Utrecht en Stichtse Vecht scherp in de gaten houdt. De bond heeft al jaren kritiek op het aanbestedingsbeleid in Nederland. Volgens de FNV gaat er na het gunnen van de concessie veel mis als blijkt dat bedrijven helemaal niet zo goedkoop kunnen werken als ze hadden beweerd. Ook Willemsen de Koning ontkomt niet aan die kritiek. Een aantal jaar geleden had het bedrijf grote problemen om de beloften in Gelderland waar te maken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.