Woontorens Bisonspoor 'gaan Maarssenbroek op de kaart zetten'

MAARSSEN - De toekomstige woontorens bij Bisonspoor in Maarssenbroek mogen 70 meter hoog worden. De torens, die net zo hoog worden als het Utrechtse Stadskantoor, zullen volgens de verantwoordelijk wethouder de gemeente op de kaart zetten.
Gisteren stemde de raad van de gemeente Stichtse Vecht met de hoogte van de torens in. Verantwoordelijk wethouder Franko Zivkovic-Laurenta is enthousiast: "Dit is niet niks voor een gemeente als Stichtse Vecht, zoiets iconisch neerzetten, is wel bijzonder".

WEERSTAND

De hoogte van de woontorens leidde in eerste instantie tot weerstand in de raad. "De gebouwen worden net zo hoog als het Stadskantoor van Utrecht", duidt de D66-wethouder. Volgens hem waren betrokkenen aanvankelijk sceptisch. "Maar uiteindelijk is het toch kiezen tussen bouwen in het groen of de hoogte ingaan."
Pas in 2020 kan met de bouw gestart worden. Eerst moet er nog een bestemmingsplan worden gemaakt en goedgekeurd. De torens moeten vooral wat bijdragen aan het tekort aan woningen voor ouderen en alleenstaanden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.