Weer ramkraak bij kledingwinkel in Vreeswijk

VREESWIJK - Criminelen zijn vannacht in Vreeswijk met een auto dwars door een winkelpui gereden. De ramkraak gebeurde rond 4.30 uur bij een kledingzaak aan de Oude Sluis. De schade is groot, maar de eigenaar verwacht dat de winkel vanmorgen wel open kan.
Een bergingsbedrijf heeft geprobeerd om de auto naar buiten te trekken, maar stopte de actie uit vrees dat de hele pui mee zou komen. De brandweer heeft daarop het pand stabiel gemaakt en de wagen losgezaagd.

ENORME RAVAGE

Eigenaar Henk Ariese spreekt tegen verslaggever Robert Jan Booij van Radio M Utrecht van een enorme ravage. "Er zit een scheur in de muur, maar de brandweer heeft het pand vrijgegeven en er is geen gevaar voor instorting. We gaan de schade opmaken en zorgen ervoor dat we om 9.30 uur gewoon opengaan."
De dieven gebruikten een gestolen auto om toegang tot de winkel te krijgen. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen betrokken waren bij de ramkraak en of ze iets buit hebben gemaakt. De politie heeft de omgeving afgezet en onderzoekt wat er vannacht is gebeurd.

AANGESLAGEN MAAR VOL GOEDE MOED

Volgens persfotograaf Koen Laureij, die ter plaatse is, hebben ramkrakers
inmiddels zes keer toegeslagen bij de winkel. Ariese is aangeslagen, maar gaat vol goede moed verder. "Dat doen we al negentig jaar, inmiddels voor de vierde generatie: klanten ontmoeten, adviseren en met een gelukkig gevoel de deur uit laten gaan."

Eigenaar kledingzaak Vreeswijk over ramkraak