Koninklijke familie bezit 520 hectare grond, onder meer een stoep in Baarn

BAARN/SOEST - De koninklijke familie bezit momenteel zo'n 520 hectare aan grond in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS op basis van gegevens van het kadaster. Onder de eigendommen valt onder meer een stoep in Baarn.
Prinses Beatrix en haar zussen Margriet, Irene en Christina bezitten samen zo'n veertig stukken land, verspreid over het midden van het land. Het gaat onder meer om stukken grond in Baarn en Soest, goed voor 88 hectare.

UTRECHTSE GROND

Paleis Soestdijk is weliswaar sinds 1971 niet meer van de koninklijke familie, maar een aantal percelen eromheen is nog steeds in koninklijke handen. Vooral langs de Biltseweg is nog een aantal plekken in bezit van de Oranjes. Opvallend op de lijst zijn verder de Sumatrastraat en de stoep van de Bremstraat in Baarn. "Doodgewone straten, maar dus wel koninklijk", aldus de NOS.
Kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche is het laatste echte kasteel dat de Oranjes bezitten. Prinses Beatrix kocht het na haar studie en woont er weer sinds 2014.

AMSTERDAMSE PANDEN

Het meeste bezit is van koning Willem-Alexander, onder meer met landgoed De Horsten in Wassenaar dat hij van zijn moeder kreeg. Verder valt een deel van de Amsterdamse panden van prins Bernhard jr. onder de koninklijke eigendommen. Hij bezit volgens het kadaster 95 adressen in de hoofdstad, deels samen met een zakenpartner.
Maar ook een paardenwei in Apeldoorn en een manege in Wenum-Wiesel horen bij het koninklijke bezit, schrijft de NOS.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.