Bloemetje voor Veenendalers die politie helpen bij achtervolging

VEENENDAAL - De politie van Veenendaal heeft met hulp van oplettende inwoners twee boeven opgepakt. Die probeerden te vluchten voor agenten, maar dat lukte niet.
Agenten wilden gisteravond een auto met daarin twee personen controleren, maar de verdachten reden weg. Er ontstond een achtervolging, die eindigde in de Zoete Inval, een zijstraat van de Kleine Beer.

VERLATEN

Daar was de auto achtergelaten en de verdachten waren verdwenen. Omdat in de wagen allerlei verdachte spullen lagen ging de zoektocht verder. Om welke spullen het ging wil de politie niet vertellen.
Terwijl agenten bezig waren met de zoektocht, probeerden de twee verdachten weer terug te gaan naar hun auto. Twee oplettende buurtbewoners zagen dat en alarmeerden de politie.
Agenten kwamen gelijk in actie, waardoor de vluchtende verdachten niet verder kwamen dan enkele meters. Ze werden direct daarna aangehouden.

BLOEMETJE

De politie heeft de oplettende buurtbewoners een bloemetje gestuurd als dank voor de hulp. "Omdat het onderzoek naar hen nog in volle gang is, kunnen we over verdere details nog geen mededelingen doen", schrijft de politie van Veenendaal op Facebook.