Gemeente wil eerst uitvoerig overleg voor eventuele sloop Universiteitsmuseum

UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat praten met de universiteit over de eventuele sloop van een deel van het Universiteitsmuseum. Politici en omwonenden vinden het zonde dat het mooie pand aan de Lange Nieuwstraat mogelijk verdwijnt.
Het CDA vindt dat de gemeente sloop/verbouwing moet tegenhouden en stelde daarom raadsvragen. Het college antwoordt dat er uitvoerige gesprekken worden gevoerd met de leiding van het Universiteitsmuseum voordat eventuele verbouwing plaatsvindt.
Het gebouw werd een paar jaar geleden nog bekroond met de Rietveldprijs, een belangrijke architectuurprijs. "Wij vinden vindt het een bijzonder gebouw", schrijft de gemeente in het antwoord. "Passend in dit deel van de Lange Nieuwstraat, uniek in de binnenstad van Utrecht en terecht bekroond met de Rietveldprijs."
Het Cuypersgenootschap, een landelijke monumentenorganisatie, heeft de gemeente verzocht om het gebouw uit te roepen tot gemeentelijk monument, om het zo te redden van de sloopkogel. Ook zijn buren een petitie gestart voor behoud van het pand.
De sloop- en verbouwplannen komen voort uit het stijgende aantal bezoekers. De ruimte moet anders ingedeeld worden om de animo aan te kunnen.