Politie zoekt getuigen na dodelijke noodstop taxibus De Meern

DE MEERN - De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersincident op de Burgemeester Middelweerdbaan in De Meern. Bij het verkeerslicht moest een taxibus vorig weekend een noodstop maken, waardoor een 60-jarige inzittende ten val kwam. Ze overleed enkele dagen later.
De vrouw uit De Meern werd zaterdag 27 januari rond 14.10 uur thuis opgehaald. Het taxibusje, een witte Mercedes Sprinter, stond een paar minuten later stil bij het verkeerslicht op de Burgemeester Middelweerdbaan, op de kruising met de Loenseboslaan. Toen het licht op groen sprong, trok de bestuurder op. De auto voor hem maakte een noodstop, waardoor de chauffeur hard moest remmen om een botsing te voorkomen.
Door het remmen was de 60-jarige vrouw in de taxibus naar voren gevallen. Ze was aanspreekbaar en werd door de taxi naar het ziekenhuis gebracht. Daar verslechterde haar toestand. Donderdag is ze overleden.
De politie is ingeschakeld. Het tactisch verkeersteam doet onderzoek naar de zaak en is op zoek naar getuigen. In het bijzonder spreekt het team graag met de bestuurder die voor het taxibusje een noodstop maakte. Mensen met informatie kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.