Provincie Utrecht heet Beatrix van harte welkom

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Burgemeester Roëll verheugt zich op haar komst en denkt, samen met de oranjevereniging, al na over een welkom. Hij verwacht dat de prinses zich, net als haar moeder, geregeld zal laten zien in het dorp.
Het privépaleis is de afgelopen jaren flink opgeknapt. Koningin Beatrix woonde eerder al op kasteel Drakenstein, in de jaren 60 en 70. Nadat ze gekroond was, vertrok ze naar Den Haag.
TOERNEE
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen na de inhuldiging een toernee maken door Nederland. Ze willen alle provincies bezoeken ter kennismaking, maar over de data en het programma is op dit moment nog niets bekend. Binnen een jaar wil het koninklijk paar ook de Nederlandse landen overzee bezoeken.
ORANJEHAGEL
Ter gelegenheid van de aanstaande troonswisseling komt het bedrijf De Ruijter met speciale blikjes met broodversiering. In april zullen honderdduizenden van die blikken in de winkels staan.
Moederbedrijf Heinz in Zeist weet nog niet hoe het blik eruit gaat zien en wat erin komt. Toen Beatrix in 1980 koningin werd, zijn er ook speciale blikken gemaakt, toen met oranje vruchtenhagel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.