Margreet in Overvecht: "We moeten elkaar leren kennen"

Margreet en Youssef van Marokkaans eethuis M'Haya
Margreet en Youssef van Marokkaans eethuis M'Haya © RTV Utrecht
UTRECHT - Een dikke maand heeft Margreet nu een flat aan de Falklanddreef in Overvecht. Mensen weten haar steeds beter te vinden en dat levert mooie verhalen en tips op. Zo kreeg ze de tip om naar een eethuis aan de Overvechtse Zamenhofdreef te gaan. Waar veel mensen in de wijk namelijk moeite hebben met het feit dat bewoners van verschillende achtergronden niet 'mixen', lijkt het daar in dat restaurant juist wél te lukken.
Eigenaar Youssef kan er de vinger niet helemaal op leggen. Al sinds de opening van zijn M'Haya vijf jaar geleden zit de zaak vol met mensen van verschillende pluimage: "Dat moet ook. We zijn allemaal Overvechters. Hier komt iedereen, van de dokter tot de marktkoopman, van mensen die geboren zijn in Suriname, Somalie of Marokko tot mensen geboren in Ondiep en Zuilen. Vooral 's avonds, als hier gezinnen komen, kletst iedereen met elkaar. Ik ken ook bijna iedereen."
Het is wat veel mensen dé oplossing voor eenzaamheid en onveiligheid in de wijk noemen: leer elkaar kennen. Als je weet wie je buren en wijkgenoten zijn kun je ze vragen om hulp als dat nodig is en kun je mensen aanspreken als je denkt dat er iets niet klopt. En je leert ook nog eens bijzondere mensen kennen. Zo vertelt Youssef over een ouder echtpaar dat altijd bij hem in de zaak kwam. "Ik weet niet zoveel van voetbal, maar hun zoon is een bekende speler, geloof ik. Ze spraken vaak over hem. Volgens mij heet hij Marco. Ja dat was het: Marco van Basten."
Wilt u ook uw verhaal vertellen, dat vinden we leuk! Mailt u dan naar overvecht@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.