A27 Utrecht-Eemnes verbreed: "Je merkt nu al dat er minder files zijn"

UTRECHT/EEMNES - Automobilisten konden vanmorgen voor het eerst over drie rijstroken rijden op de A27 tussen Utrecht-Noord en Eemnes. Ze mogen hier nu 90 kilometer per uur, want de werkzaamheden zijn nog lang niet klaar.
De snelweg wordt verbreed omdat de versmalling naar twee rijstroken bij Utrecht steevast leidde tot lange files. "Fijn om te merken dat er voortgang zit in de werkzaamheden. We hopen dat de verkeerssituatie nu sterk gaat verbeteren in deze regio", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

POSITIEF

De eerste reacties van automobilisten zijn positief. "Je merkt nu al dat er minder files staan. Deze route ken ik erg goed. Ik ben erg blij met de verbreding", zei een rij-instructeur uit Bunschoten vanmorgen in een live-reportage op Radio M Utrecht.
"Ik woon in het Utrechtse Tuindorp en rij voor mijn werk naar Hilversum", vertelde een andere forens bij bezinestation Voordaan. "Het is zeker handig dat we hier drie rijstroken krijgen. Ik merk het voordeel nu al. Maar ik weet ook dat de huidige smallere stroken er nog wel voor zorgen dat je goed moet opletten."

BELIJNING

De situatie met gele en witte strepen wordt volgens Rijkswaterstaat gehandhaafd. "We hebben geprobeerd om de belijning zo goed mogelijk zichtbaar te maken. De huidige situatie blijft zo tot het einde van de werkzaamheden."
Eind december moet de verbreding van de A1/A27 helemaal klaar zijn.

Live-reportage over verbreding A27 (07.40 uur)
Live-reportage over verbreding A27 (08.40 uur)