UKiest: Wat houdt Zeist bezig?

ZEIST - Het gaat eigenlijk best goed met Zeist. De gemeente heeft door goed financieel beleid aardig wat vlees op de botten en de burgers van de gemeente gaan dat in hun portemonnee voelen als het aan het gros van de partijen ligt.
Zo zijn er fracties die de gemeentelijke belastingen verder willen verlagen. Heel voorzichtig wordt zelfs gekeken om de hondenbelasting af te schaffen. Reden is dat die belasting wel wordt geïnd, maar dat hondeneigenaren daar weinig voor terugzien.
Het centrum van Zeist is al jaren onderwerp van discussie. In vroeger tijden was de Slotlaan tweerichtingsweg, maar inmiddels kun je nog maar een richting de belangrijkste winkelader van het dorp inrijden. Inzet van de verkiezingen wordt de vraag of de Slotlaan autoluw of autovrij gemaakt kan worden. Omwonenden en ondernemers zijn verdeeld. Aan de politiek om de komende jaren knopen door te hakken.

WONEN

Net als in veel andere gemeenten heeft Zeist een woningtekort. Vooral starters en gezinnen met een middeninkomen kunnen moeilijk aan woningen komen. Er zal dus meer gebouwd moeten worden. Ook dat wordt een interessant discussiepunt. Omdat Zeist een groene gemeente is, en dat ook wil blijven, is de ruimte om te bouwen beperkt.

VEILIGHEID

In bijna alle gemeenten in de provincie is openbare orde en veiligheid voor politieke partijen een belangrijk onderwerp. In Zeist is dat niet anders. Extra agenten en toezichthouders op straat vinden we terug in de meeste verkiezingsprogramma's.
De Tweede Dorpsstraat, het uitgaansgebied van Zeist, krijgt daarbij speciale aandacht. Zo pleiten partijen voor het invoeren van flexibele openingstijden om de drukte in de straat als de kroegen moeten sluiten te spreiden. Zeistenaren die in de buurt van de Dorpsstraat wonen zien dat niet allemaal zitten.

UKiest: Hier gaat het over in De Bilt volgens verslaggever Mark van der Wel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.