UKiest: Wat houdt Wijk bij Duurstede bezig?

WIJK BIJ DUURSTEDE - Inzet van de verkiezingen in Wijk bij Duurstede wordt onder andere de komst van een nieuw zwembad. En kiest een toekomstig college voor slibstort in ruil voor een stadsstrand of juist niet?
Er was een zwembad, Wickie de Viking, maar dat is gesloten omdat renovatie van het oude te duur is. Veel Wijkers willen graag in de eigen omgeving zwemmen. Daarvoor moeten ze nu uitwijken naar Doorn (Bosbad) of Houten (De Wetering) maar vooral voor ouderen die baantjes willen trekken is dat omslachtig. Het zwembad is dus een uitgelezen manier om kiezers te trekken.
Wat ook een interessant onderwerp wordt is de slibstort in de Bosscherwaarden. Er wordt al jaren over gepraat. In ruil voor een stortplek voor vervuild slib uit het buitenland, zou Wijk van de projectontwikkelaar een stadsstrand krijgen. Aan de ene kant, zo oordelen voorstanders, krijgt Wijk bij Duurstede een impuls met een stadsstrand aan de Lek. Tegenstanders huiveren bij het idee dat vervuild slib in de buurt wordt gedropt.

FILES

Bereikbaarheid is een probleem in Wijk. Om naar de A12 bij Bunnik te komen sta je in de spits vast. Richting de snelweg bij Maarn hetzelfde verhaal. Er zijn partijen die OV en fietsgebruik stimuleren, terwijl er ook fracties zijn die de busbaan richting Bunnik willen openstellen voor auto's. Of dat mogelijk is, ligt aan de Provincie die bepaalt hoe de N229 naar Bunnik wordt ingericht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.