Vervoersbedrijf Besseling uit Amersfoort failliet

AMERSFOORT - Vervoersbedrijf Besseling uit Amersfoort is failliet. Het familiebedrijf zat in financiële problemen, die verergerd werden door iemand die zich voordeed als bedrijvendokter.
Volgens het Algemeen Dagblad heeft de curator het faillissement vanmorgen uitgesproken. De familie Besseling vertelde vorige week in het televisieprogramma Opgelicht nog dat een 61-jarige man die zich voordeed als bedrijvendokter veel financiële schade had aangericht. "De belofte aan mijn schoonvader was dat hij ging investeren in zijn bedrijf", vertelde Monique Besseling. "En er is alleen maar geld uitgehaald".
De zelfbenoemde bedrijvendokter mocht aan de slag als algemeen directeur. Hij verdubbelde daarna onder meer zijn salaris en gaf grote geldbedragen uit, zonder dat duidelijk was waar dat voor nodig was. Ook reed hij op kosten van Besseling in een Porsche van 183.000 euro. In september 2017 werd hij ontslagen. Het bedrijf heeft aangifte gedaan van oplichting bij de politie en de FIOD.
Besseling had 250 werknemers in dienst. Het is onduidelijk of het bedrijf een doorstart maakt, het bedrijf wil tegenover RTV Utrecht niet reageren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.