Utrechts Eykmanplein vol met verkeersregelaars

© RTV Utrecht
UTRECHT - Verkeersregelaars vervangen tot en met donderdagmiddag de verkeerslichten op het Eykmanplein in Utrecht. De verkeerslichten bij de drukke rotonde op de Kardinaal de Jongweg staan tijdelijk uit in verband met werkzaamheden.
De werkzaamheden horen bij het project van de gemeente om de fietsroute van Overvecht naar de Uithof te verbeteren. Sommige delen op de route worden fietsstraten om het voor fietsers sneller en veiliger te maken. Op het Eykmanplein stonden vandaag zo'n vijftien verkeersregelaars, die via portofoons contact met elkaar hadden.
Om de overlast voor bewoners te beperken combineert de gemeente een aantal werkzaamheden. Er wordt voorbereidend werk gedaan voor de plaatsing van ondergrondse afvalinzameling en minder grote veranderingen zoals meer groen en het plaatsen van extra fietsenrekken.
Een aantal weken geleden stond er door de werkzaamheden op het Eykmanplein wel bijna een kilometer file. Automobilisten stonden tussen de molen aan de Adelaarstraat tot aan het stoplicht bij de Kardinaal de Jongweg vrijwel stil.
De gemeente hoopt dat de route eind april klaar is.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.