Irritatie over D66-rel: "Ik ga niet meer stemmen, ze doen maar"

STICHTSE VECHT - D66 doet definitief niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Stichtse Vecht. Inwoners hebben geen goed woord over voor de affaire met wethouder Zivkovic.
Alleen als hij zich vóór 16:00 uur vanmiddag terugtrok van de kieslijst, kreeg de partij groen licht van de landelijke D66. Dat heeft hij niet gedaan.

AFGAAN

"Ik vind dat je moet luisteren naar het volk en degene die op je partijen stemmen", reageert een inwoner van de gemeente. "Dan je eigen zo af laten gaan, dat klopt niet." Een ander: "Ze zeggen altijd dat ze voor de burger bezig zijn, maar het blijkt dat ze er toch een beetje voor zichzelf zijn."
De onrust rondom Zivkovic ontstond afgelopen week. Hij voerde gesprekken met de burgemeester over de vermeende belangenverstrengeling van zijn collega-wethouder. Het bestuur van D66 neemt hem dat kwalijk.

DRAAI

"Dat kan ik juist niet rijmen met D66", vertelt Zivkovic tegen RTV Utrecht. "Pas ik dan niet bij D66 of passen die mensen niet bij D66? Ik draai hem gewoon om."
Voor sommige inwoners is het een gemis dat de partij niet meedoet, anderen halen hun schouders er inmiddels over op. "Ik kan me er niet meer druk over maken. Vroeger deed ik dat wel en ging ik altijd stemmen, maar nu niet meer. Ze doen maar."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.