Holleeder begroef losgeld in Lage Vuursche

UTRECHT - Willem Holleeder heeft vandaag bekend dat hij het verdwenen Heinekenlosgeld heeft begraven in Lage Vuursche. Hij begroef het geld tijdens een achtervolging door de politie, om het later weer op te graven.
Holleeder vertelde dit vandaag aan de rechter, tijdens de eerste procesdag in de zwaarbeveiligde rechtbank 'de Bunker', in Amsterdam.
"De rechtbank vertelt nu de versie van Thomas van der Bijl over het opgraven van het geld in Parijs. Volgens Holleeder klopt dat niet. We hebben het toen begraven bij de Lage Vuursche", tweet NRC Handelsblad verslaggever Jan Meeus, die het proces vandaag vanuit de rechtbank volgde.

LAGE VUURSCHE

Het geld, waarvoor Holleeder later naar Lage Vuursche terugkeerde, zou aan zakenman Rob Grifhorst zijn overhandigd. Die investeerde het in prostitutiepanden in Amsterdam en Alkmaar.
Holleeder wordt onder meer verdacht van betrokkenheid bij vijf liquidaties en lidmaatschap van een criminele organisatie. Voor het proces zijn zestig zittingsdagen ingeruimd, waarvan de eerste was.