Patstelling in discussie over integriteit gedeputeerde Maasdam

SOESTERBERG - De integriteit van Gedeputeerde Staten blijft een onderwerp van discussie. De voltallige oppositie wil een onderzoek leiden naar de verkoop van kavels bij vliegbasis Soesterberg. Maar gedeputeerde Mirjam Maasdam wil dat onderzoek zelf laten uitvoeren. Gisteravond eindigde een stemming in de Provinciale Statenvergadering in 23 voor en 23 tegen.
Maasdam ligt onder vuur omdat onduidelijk is hoe de provinciegrond precies is verkocht. De PVV kaartte de kwestie aan omdat volgens hen de kavels voor te weinig geld zijn verkocht. Fractieleider René Dercksen vermoedt dat de aanbesteding hierdoor niet zuiver is verlopen. "Het is een optelsom van allerlei zaken die ons een ongemakkelijk gevoel geeft."

TAXATIE

De partij van Dercksen heeft daarom de plek laten taxeren. "Daaruit bleek dat de prijs hoger uitviel dan de prijs waarvoor het verkocht is. De grond is ook aan maar één goed bevriende ontwikkelaar aangeboden. Er is ook geen enkele promotie gemaakt verder."
Een motie van de SGP om de Staten een onderzoek te laten instellen kreeg bijval van de voltallige oppositie, maar eindigde in een gelijkspel. Gedeputeerde Staten zei dit 'wantrouwen' erg te betreuren. In het debat gaf Maasdam aan dat de Provinciale Staten altijd het laatste woord hebben, onafhankelijk van wie dit onderzoek oplegt.

OPNIEUW STEMMEN

Over het voorstel wordt maandag opnieuw gestemd. Op die dag is er
vanwege het rapport over de Uithoflijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.