"Landelijk opererende criminelen komen naar Wijk bij Duurstede"

WIJK BIJ DUURSTEDE - De SP in Wijk bij Duurstede ziet een verband tussen de sluiting van het politiebureau en de verwoestende plofkraak op winkelcentrum De Heul van twee weken geleden. "Landelijk opererende criminelen denken blijkbaar vaker nu hier een slag te kunnen slaan."
Het bureau sloot onlangs vanwege bezuinigingen. Tot afgrijzen van raadslid Gert de Heus. "Van een uitstekend pand zijn de wijkagenten bijna verbannen naar een hokje bij het gemeentehuis. Wat ons betreft funest voor de uitstraling van de veiligheid."
De plofkraak op het winkelcentrum leidde tot een ravage. Supermarkt Jumbo werd zo hard geraakt dat de winkel twee weken later nog steeds niet open kan. De hele voorgevel is verwoest. Ook een slijterij is nog altijd dicht. De daders zijn nog niet gepakt.

MEER BLAUW

De Wijkse SP pleit voor meer blauw op straat en verwijst ook naar een recent onderzoek naar de invoering van de Nationale Politie. Daaruit zou blijken dat agenten vinden dat ze te weinig op straat kunnen werken door bezuinigingen.

BEVEILIGINGSCAMERA

Eerder zei de VVD in de gemeente al dat de plofkraak mogelijk
had kunnen worden als er beveiligingscamera's hadden gehangen. Ook wil de partij camera's langs mogelijke vluchtroutes.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.