Geen verdere maatregelen tegen uitgaansoverlast Zeist

© RTV Utrecht / Roel Breet
ZEIST - De gemeente Zeist ziet geen reden tot ingrijpen tegen de overlast van uitgaanspubliek in het centrum. De lokale VVD had raadsvragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving van RTV Utrecht.
Vorige maand lag het plein na een uitgaansnacht voor het gemeentehuis bezaaid met tientallen ontwortelde viooltjes. De bloemen waren uit de plantenbakken op de Slotlaan gerukt. Volgens een omwonende zag het eruit "alsof baldadige uitgaansjeugd een viooltjesgevecht heeft gehouden". Ook ligt er op veel plaatsen vaak drankflessen en andere rommel op straat, bijvoorbeeld in het Walkartpark.
Het college meldt dat de controle in de horecagebieden dit jaar al aangescherpt is, met 16 nachtelijke controles in plaats van de 12 van vorig jaar. Bovendien worden er boa's uit uitwisselingsprojecten met andere gemeenten ingezet, die volgens het college effectiever kunnen optreden. De camera's in het centrum zijn afgelopen zomer al vervangen door betere exemplaren met scherpere beelden.
Met deze maatregelen acht het college de inzet op dit moment voldoende. In periodes met veel drukte of overlast kan eventueel nog tijdelijk particulier toezicht worden ingehuurd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.