Slachtoffer snelwegschutter doet geen aangifte

DE MEERN/VEENENDAAL - De man die afgelopen zomer een automobilist beschoot op de A12 bij De Meern gaat volgende week voor psychisch onderzoek naar het Pieter Baan Centrum in Utrecht. De rechtbank wil weten of hij lijdt aan een psychische stoornis.

HEVIG VERZET

De 28-jarige Michael E. uit Enschede reed op 6 augustus rond kwart voor vier 's nachts over de A12. Vanuit zijn auto opende hij het vuur op een 23-jarige man uit die vanuit Den Haag naar Utrecht reed. Volgens de Houtenaar, die ongedeerd bleef, werden de schoten vanuit het niets gelost en was er niets aan het incident voorafgegaan.
De gewaarschuwde politie zette de achtervolging in en zette de auto van de schutter bij de afslag Veenendaal-Oost aan de kant. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding, waardoor de politie geweld moest gebruiken om hem onder controle te krijgen. In zijn auto vonden agenten een revolver en patronen. Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van poging tot zware mishandeling, bedreiging en verboden wapenbezit.

GEEN AANGIFTE

Het is nog onbekend of E. doelbewust op de auto van de Houtenaar vuurde of dat hij in verwarde toestand lukraak in de rondte schoot. Het zes weken durende onderzoek in het Pieter Baan Centrum moet daar meer duidelijkheid over geven. Opvallend is wel dat de man uit Houten, volgens het OM, geen aangifte heeft gedaan.
De rechtszaak tegen de man uit Enschede gaat begin mei verder met een korte pro-formazitting. De inhoudelijke behandeling is later diezelfde maand.