Utrecht wil namen en adressen van huisjesmelkers onthullen

UTRECHT - De gemeente Utrecht wil persoonsgegevens van huisjesmelkers openbaar maken. Dat blijkt uit de halfjaarlijkse voortgangsbrief over studentenhuisvesting van het college aan de gemeenteraad.
De gemeente heeft de Autoriteit Persoonsgegevens vandaag per brief gevraagd om gegevens van malafide verhuurders te mogen publiceren. Met het vrijgeven van namen en verhuuradressen zouden huurders gewaarschuwd kunnen worden, voor zaken als intimidatie en buitensporige huursommen.
Voor de komende vier jaar staan al bijna vierduizend nieuwe woningen voor studenten gepland. Toch hebben de gemeente, onderwijsinstellingen en de SSH vorige week afgesproken ook na 2021 nieuwe studentenwoningen te blijven bouwen. Zo wil de Universiteit Utrecht vanaf 2021 twee- tot drieduizend studentenwoningen realiseren op het Utrecht Science Park.
Volgens de Kences Monitor 2017 studeren in Utrecht 66.700 mensen aan de universiteit of de hogeschool. Daarvan wonen op dit moment 29.100 studenten in de stad. Uit de monitor blijkt dat sinds de invoering van het studievoorschot studenten gemiddeld minder vaak op kamers gaan. Bovendien stabiliseert het aantal 18-jarigen in Nederland de komende jaren, en daarmee ook het aantal studenten in de stad. De gemeente verwacht wel een sterke toename van internationale studenten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.