Vrijdag duidelijkheid over wethouder Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - Het integriteitsonderzoek naar D66-wethouder Pieter de Groene van Stichtse Vecht is afgerond. Vrijdag wordt tijdens een extra raadsvergadering duidelijk wat de uitkomst van dat onderzoek is. Het rapport blijft tot die tijd geheim.
Naar wethouder De Groene is onderzoek gedaan vanwege vermeende belangenverstengeling. De wethouder drong er op aan om bijna 200.000 euro subsidie te verlenen aan een kinderopvang die een pand huurt van zijn partner.
Het rommelt binnen de fractie van D66. Omdat collega-wethouder Franko Zivkovic van D66 met de burgemeester sprak over de vermeende belangenverstrengeling, werd hij door zijn eigen partij van de kieslijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen gehaald. Zivkovic weigerde zijn plek op de kieslijst op te geven, met als gevolg dat het landelijke bestuur van D66 de machtiging voor deelname van D66 in Stichtse Vecht heeft teruggetrokken.

WITTEMAN

Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht vindt het jammer dat dit speelt in zijn gemeente. ''Ik vind het belangrijk dat dit goed wordt afgehandeld. Als er dan toch vraagtekens worden gesteld bij de integriteit van bestuurders, dan vind ik dat je er op een goede manier mee om moet gaan en in een openbaar debat verantwoording moet afleggen. Dat is wat we vrijdagavond gaan doen."
D66 is nu de grootste partij in Stichtse Vecht, maar aangezien beide wethouders onder vuur liggen staat het college op losse schroeven. De gemeenteraad moet vrijdag aan het eind van de raadsvergadering een conclusie trekken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.