Burgemeester Witteman van Stichtse Vecht staakt chemokuren

STICHTSE VECHT - Burgemeester Marc Witteman van Stichtse Vecht heeft slecht nieuws gekregen wat betreft zijn ziekte. De tumor waarvoor de burgemeester nu wordt behandeld blijkt uitgezaaid.
Marc Witteman heeft longkanker en is terminaal ziek. De afgelopen tijd is de burgemeester behandeld met chemokuren, maar nu blijkt de tumor weer te zijn uitgezaaid. Witteman wil zich nu laten behandelen met immunotherapie. Met deze behandeling wordt een afweerreactie tegen kankercellen gestimuleerd. Dat maakte hij vandaag bekend. "Het blijft moeilijk om zulk nieuws te horen, ook al weet je natuurlijk dat dit er een keer zit aan te komen."
De burgemeester heeft een gezin en hoopt zo veel mogelijk tijd met hen door te brengen. Ook voelt hij zich dicht betrokken bij zijn gemeente Stichtse Vecht. Witteman voelt zich nu nog goed genoeg om een deel van zijn taken te blijven uitvoeren. "Ik wil de komende weken wel goed blijven opletten hoe ik me voel, zodat ik op tijd aan de bel kan trekken als het niet meer gaat. Ik wil de gemeente niet ineens in de steek laten in deze tijd van gemeenteraadsverkiezingen."
In zijn column in De Vechtstroom liet hij zich uit over zijn nieuwe aanpak. "Op het gebied van de - nog vrij nieuwe - immunotherapie is de afgelopen jaar flink vooruitgang geboekt. Daardoor is de kans dat dit kan helpen om nog wat meer tijd van leven te krijgen, reëel. Of dit bij mij ook echt lukt, is niet te voorspellen. Dat is echt afwachten."