Huis onder vuur genomen in Nieuwegein: "Het klonk als een machinegeweer"

NIEUWEGEIN - In het Nieuwegeinse Vreeswijk is vannacht rond 03.45 uur een woning beschoten in de Beatrixstraat. Er waren drie mensen binnen, maar zij zijn niet gewond geraakt.
De recherche is een onderzoek gestart. In de straat zijn meer dan tien kogelhulzen gevonden. Er is sporenonderzoek gedaan en buurtonderzoek. Ook wordt gekeken naar mogelijke camerabeelden. Het is nog onduidelijk om hoeveel daders het gaat en hoe zij zijn gevlucht. Er is nog niemand aangehouden.

MACHINEGEWEER

De kogels zijn afgevuurd op slechts enkele tientallen meters van de basisschool en kerk. "Het klonk als een machinegeweer. Zo'n geluid gaf het wel", zegt een omwonende. "Daarna hoorde ik niks meer. Ik dacht het zal wel en ben verder gaan slapen. Maar later zag ik de politie hier met zaklampen lopen."

WAKKER

"Ik werd wakker van tien of vijftien knallen", zegt een bewoonster. "Het gekke is ook dat ik meteen dacht: er wordt geschoten. Ik heb geen idee wat er aan de hand is geweest. Normaal gebeurt hier nooit iets." Ook andere buurtbewoners spreken van 'een rustige buurt'. Over de bewoners van de huizen die de politie onderzoekt, weten ze weinig te melden.
Eind november viel er een dode bij een schietpartij in Nieuwegein. Dat was op de Apolloburg, waar een paar jaar daarvoor ook al iemand was omgebracht.

"Het klonk als een machinegeweer"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.