'Moordauto' gestolen in Houten

HOUTEN - De auto die is gebruikt bij de moord op de 17-jarige Mohammed Bouchikhi in Amsterdam, blijkt te zijn gestolen in Houten. De politie meldde dat gisteravond in Opsporing Verzocht.
Op vrijdag 26 januari rond 19.10 uur kwamen twee in het zwart geklede mannen een buurthuis binnen. Ze schoten om zich heen. Daarbij werden drie jonge mensen geraakt. Mohammed, die in het buurthuis als stagiair aan het werk was, overleefde het niet.
De daders vluchtten in een BMW 1-serie. Deze auto reed op de avond van de moord rond met een vervalst nummerbord. De politie zoekt mensen die de wagen hebben gezien. Uit onderzoek bleek eerder al dat de BMW voor het incident in de Amsterdamse Dantestraat of de omgeving daarvan heeft gestaan. De brandweer voorkwam dat de wagen na de schietpartij helemaal uitbrandde. De recherche probeert mogelijke sporen in of op de auto veilig te stellen.
De politie benadrukte eerder al dat Mohammed waarschijnlijk een volkomen onschuldig slachtoffer is. Hij komt niet voor in politiedossiers. De 19-jarige Gianni L. is zwaargewond geraakt bij de schietpartij. Hij is wel een bekende van politie en justitie.
De recherche vermoedt dat de schutters op zoek waren naar een specifiek persoon of personen.