Amersfoorter start petitie tegen mogelijke komst zonneveld

AMERSFOORT - Een plan voor zonnepanelen in de Amersfoortse wijk Vathorst valt niet in goede aarde bij de bewoners. De gemeente wil de CO2-uitstoot sneller gaan verminderen en één van de manieren om dat te bereiken zijn zonnevelden in het gebied aan de overkant van de Laak, ten noorden van Vathorst. Daar zijn bezorgde bewoners, onder wie Chris Bruijnes, echter niet zo blij mee.
De Amersfoorter is een online petitie begonnen, omdat hij vindt er eerst naar andere mogelijkheden gekeken moet worden. "Vathorst heeft niet zoveel groen om de deur", vertelt hij aan RTV Utrecht. "Dus dan moet je oppassen met natuurgebieden, die kun je niet zomaar opofferen voor zonnepanelen. Veel daken in de wijk zijn nog niet benut, dus daar liggen ook kansen."
De petitie tegen het zonneveld is inmiddels zo'n 180 keer ondertekend. Bewoners willen ook in gesprek met de wethouder en de gemeenteraad over de plannen.

DOELSTELLING

De gemeente Amersfoort liet onlangs weten dat er onvoldoende acties zijn om de regio CO2-neutraal te maken. Door om te schakelen naar meer duurzame energievormen moet de
, CO2-neutraal in 2030, gehaald kunnen worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.