"Vuurwapen bij voetbalkooi werd gebruikt bij zware mishandeling"

UTRECHT - Het vuurwapen dat vorig jaar oktober door kinderen werd gevonden bij een voetbalkooi in de Utrechtse wijk Overvecht is gebruikt bij een familievete. Dat werd vandaag duidelijk tijdens een rechtszaak waarin drugsverslaving en zwarte magie een belangrijke rol spelen.
Twee Marokkaans-Nederlandse broers stonden vandaag voor de rechter. Ze worden er door het Openbaar Ministerie van verdacht dat ze de man van hun oudste zus hebben mishandeld en met de dood hebben bedreigd. Ook de oom van de broers stond terecht. Het OM eist 18 maanden gevangenisstraf tegen de drie, waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
Volgens de familie was het slachtoffer verantwoordelijk voor de drugsverslaving van de verdachten. Daarvoor zou hij zwarte magie hebben gebruikt. Ook wilden ze dat hij de relatie met de zus, met wie hij een kind heeft, zou beëindigen.

DOODSBEDREIGING

In de nacht van 14 op 15 oktober werd het slachtoffer gevraagd naar het huis van één van de broers te komen om de problemen uit te praten. Daar zouden de drie hem hebben aangevallen, naakt hebben vastgebonden en veelvuldig hebben geslagen, onder meer met een vuurwapen. Daarbij liep de man een hersenschudding, hoofdwonden en kneuzingen over zijn hele lichaam op.
Volgens het slachtoffer slingerden de verdachten hem tijdens de mishandeling allerlei bedreigingen naar zijn hoofd, zoals: "Je hebt allemaal zwarte magie bij ons gebruikt en vanavond komt daar een eind aan." En met het vuurwapen dreigend: "Laat mij zijn leven maar beëindigen."
De verdachten zouden ook beelden van het slachtoffer hebben gemaakt om hem te dwingen de relatie met hun zus te verbreken. Anders zouden ze de filmpjes naar buiten brengen.

BLOEDSPOOR OP VUURWAPEN

Het vuurwapen werd na de mishandeling weggegooid in de bosjes bij een speelplaats aan de Agavedreef. Daar werd het een dag later gevonden door
die er mee gingen spelen. Op de loop zat bloed van de mishandelde man. Twee dagen later werd in de bosjes een koffertje met patronen en een gebruiksaanwijzing gevonden. Daarop zat een duimafdruk van een van de broers.
De verdachten beweren dat het slachtoffer alles in zijn aangifte heeft gelogen. Hij zou juist de oom hebben geslagen en bedreigd, omdat die door de drugsverslaving schulden bij hem had. Uit noodweer zou de oom hem toen met het vuurwapen hebben geslagen. De twee broers zouden daar verder niets mee te maken hebben. De advocaten van de verdachten vroegen om vrijspraak wegens gebrek aan bewijs.
Volgens het OM blijkt uit getapte telefoongesprekken dat de verdachten elkaar na de mishandeling meerdere keren hebben gebeld om een eigen versie van het incident te bedenken en hun verklaringen op elkaar af te stemmen.
De rechter doet op 21 februari uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.