Gemeente start zoektocht naar koper oude Tivoli

UTRECHT - Ontwikkelaars die geïnteresseerd zijn in het opknappen van het oude Tivoli-pand aan de Oudegracht kunnen zich vanaf deze week melden bij de gemeente. Voor de zomer moet duidelijk zijn wie de nieuwe eigenaar wordt van het 750 jaar oude middeleeuwse kloostercomplex.
De gemeente stelt een aantal eisen aan de ontwikkelaar. Zo moet die ervaring hebben met monumentale panden van voor 1945. Ook is het de bedoeling dat het gebouw een 'verbindende' functie krijgt tussen het centrum en de zuidelijke binnenstad.
Verder moet het "een bijdrage leveren aan de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van dit deel van de binnenstad". De binnentuin aan de achterkant van het gebouw moet toegankelijk blijven.
Eerder sloot de gemeente uit dat opnieuw een discotheek in het voormalige Tivoli-pand komt. Andere vormen van horeca zijn wel een optie.
Geïnteresseerde partijen kunnen zich tot 27 maart inschrijven. In de eerste ronde mag iedereen zijn of haar plannen presenteren. Daarna gaan maximaal drie partijen naar de eindronde. "De beste verhouding tussen prijs en kwaliteit bepaalt de uiteindelijke winnaar", schrijft de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.