Utrechtse kinderen krijgen voorrang op middelbare school: 'problematisch' voor Bunnikers

BUNNIK - Verschillende ouders uit Bunnik maken zich zorgen over de vervolgopleiding van hun kinderen. Als er teveel aanmeldingen zijn bij een middelbare school in Utrecht, krijgen Utrechtse kinderen voorrang. Aangezien er in Bunnik geen middelbare scholen zijn, kan deze regel volgens ouders problematisch zijn.
De regeling staat in de POVO-procedure. Bezorgde ouder Carry van Lingen was lange tijd bang dat ze door deze voorrangsregel geen passende school voor haar zoon van 12 zou vinden, zo vertelde ze in 't Groentje. Inmiddels is dat wél gelukt, maar staat de school buiten Utrecht. Van Lingen vindt het oneerlijk dat Utrechtse kinderen voorrang krijgen: "Ik vind dat het een beetje lijkt op 'eigen volk eerst'. Als Utrecht als het ware 'haar grenzen sluit', zal er ook veel druk komen te liggen op de gemeente Zeist."

GESPREK VAN DE DAG

Van Lingen merkt dat het ook onder andere ouders leeft in Bunnik: op het schoolplein is het het gesprek van de dag. "Ik heb zelfs iemand horen zeggen dat ze niet eens een open dag bezoekt van een Utrechtse school, omdat ze denkt dat haar kind daar toch niet op kan komen", aldus Van Lingen.
Een woordvoerder van POVO zegt in een reactie tegen RTV Utrecht dat de 'nieuwe' regeling al jaren zo is. "Ik ben er van op de hoogte dat er onrust is ontstaan in Bunnik, maar het is niet ons 'pakkie an' als kinderen buiten de gemeente Utrecht hier last van hebben. Wel gaan we in gesprek met de gemeente Bunnik om de dialoog aan te gaan. We willen graag van hen horen of het daadwerkelijk voorkomt dat kinderen uit Bunnik niet naar de school van hun voorkeur kunnen door deze regel."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.